Meer uitleg

Vernieuwend
Het CrossmarX Application Platform is een krachtig, standaard softwareproduct, waarin alle veel-voorkomende functionaliteit voor bedrijfsapplicaties reeds is ingebouwd. De gewenste functionaliteit hoeft alleen maar geactiveerd te worden. Applicaties komen daardoor sneller tot stand. Zodra inzichten wijzigen kan de applicatie in een razendsnel worden aangepast. Het Platform wordt geplaatst onder de "low code approach".

U hoeft alleen te specificeren!
Het CrossmarX Application Platform stelt u in staat om op eenvoudige wijze uw eigen bedrijfsapplicaties te realiseren. U hoeft hiertoe alleen het gewenste gedrag van uw applicatie te specificeren en uw applicatie is gereed. De vormgeving kunt u zelf aanpassen.

De winst
U maakt een maatwerk-applicatie, zonder programmering. Uw applicatie maakt gebruik van gestandaardiseerde softwarecomponenten die robuust en veilig zijn. Kortom, hier wordt het beste van maatwerksoftware en standaardpakketten gecombineerd.

Ondersteuning
Ontwikkelaars hebben via Internet direct toegang tot het platform. Als u een vraag heeft, kan een medewerker van CrossmarX altijd direct even "meekijken" en een oplossing bieden.

Wat kunt u er concreet mee?
U kunt starten met een standaard bouwtekening of zelf met uw eigen model beginnen. Een applicatie kunt u direct testen. Als u wilt, kunt u uw applicatie steeds verder laten groeien. Doorlooptijden blijven kort en u kunt snel bijsturen. Zodra inzichten veranderen, past u uw applicatie direct aan en ziet onmiddellijk het resultaat. Dit vergroot uw kans op succes.

Alle soorten applicaties
Het CrossmarX Application Platform levert alle gangbare functionaliteit van een moderne (bedrijfskritische) applicatie: gegevens in een database opslaan en uitlezen, verschillende autorisaties instellen, berekeningen en formules definiëren, of workflow-procedures specificeren. Het platform legt u geen werkwijze op en biedt u vrijheid om applicaties naar eigen inzichten te ontwikkelen. U kunt met ieder idee direct aan de slag.

Beheer
U kunt uw applicatie op één van de CrossmarX-servers laten draaien. Wij nemen dan het volledige beheer op ons. U kunt de applicatie ook op uw eigen locatie installeren. Als u wilt, kunt u nieuwe versies automatisch via het Internet ophalen en installeren. 

Standaarden
Het CrossmarX Application Platform gebruikt uitsluitend open standaarden, zoals JAVA, XML, json en SQL en is daardoor robuust, toekomstvast en flexibel. De applicaties zijn standaard uitgevoerd met een responsive gebruikersinterface. Deze kunt u aanpassen aan uw eigen huisstijl met een CSS (makkelijk) of met Velocity scripting (moeilijker).

Grote toepasbaarheid
Het CrossmarX Application Platform is in te zetten bij de meest uiteenlopende software-applicaties. De grootste voordelen behaalt u als uw applicatie:

 • één of meerdere databases gebruikt
 • verschillende gebruikers kent met uiteenlopende autorisaties en/of
 • makkelijk en snel aanpasbaar moet zijn

Als blijkt dat standaardpakketten voor uw applicatie niet bestaan of niet (voldoende) tegemoet komen aan uw eisen, dan is het CrossmarX Application Platform een prima alternatief.

Voordelen
De belangrijkste voordelen zijn:

 • een exact passende oplossing, opgebouwd uit standaardcomponenten
 • minder irritatie en meer zelfvertrouwen bij projectleden en gebruikers
 • geavanceerde, makkelijk aanpasbare applicaties tegen lagere kosten
 • korte ontwikkeltijden, altijd direct resultaat
 • eenvoudige installatie, volledig web-based
 • geen technische beperkingen; de software draait op alle gangbare platformen en databases
 • mogelijkheid tot hosting op één van de CrossmarX-servers, maar ook op eigen servers
 • inzetbaar van single-user tot bedrijfskritische, keten-brede applicaties

Het CrossmarX Application Platform is goed inzetbaar in diverse situaties, bijvoorbeeld bij organisaties:

 • die aan het begin van hun automatisering staan,
 • die hun huidige automatisering willen verbeteren, of
 • al veel ervaring (en systemen) hebben, maar makkelijker en tegen lagere kosten aan de eisen van hun veranderende omgeving willen voldoen.

Technische zaken
De Application Engine is gebouwd op basis van gangbare marktstandaarden. Klik hier voor een overzicht van de technische componenten.