CrossmarX wint RAD Race 2008

De jaarlijkse RAD Race is in 2008 opnieuw gewonnen door CrossmarX. De race is dit jaar gehouden op 11 en 12 juni en de jury heeft de resultaten onmiddelijk na afloop bekend gemaakt.

Dit jaar moesten de teams (2 man, 2 dagen) een applicatie ontwikkelen die de optimale route van vrachtauto's door Nederland kon bepalen. Hierbij ging het vooral om het voorkomen van lege retourritten, waarbij de CO2-uitstoot geminimaliseerd werd. Afstand-gegevens moesten via webservices (bijv. via Google of webservices.nl) worden opgehaald, en de locaties en routes moesten op een kaart worden getoond. In rapporten moest met grafieken worden gevisualiseerd welke CO2-besparingen door de applicatie gerealiseerd konden worden.

De opzet was dit jaar iets aangepast. De eerste dag kon aan de opdracht worden gewerkt van 8.00 tot 20.00 uur. De tweede dag van 8.00 tot 13.00 uur. Daarna volgde de inhoudelijke jurering, en daarna presentaties door de 4 beste teams. Na juryberaad maakte jury-voorzitter Rick van der Lans de winnaars bekend.


Donderdag 12 juni 17.30 uur. Na twee dagen hard werk is de beker opnieuw binnen
CrossmarX bleek dit jaar het enige team dat de volledige opdracht correct en binnen de gestelde tijd gereed had. Minder dan een uur voor afloop van de wedstrijd werd door de wedstrijdleiding nog een 'change' aangeleverd, en ook deze werd correct doorgevoerd.

Het verslag 2008 in Software Release Magazine